10 ok, amiért gyerekkel nyaralj

Írtunk már több szempontból arról, hogy miért jó gyerekkel utazni. Milyen hatással van a személyiségfejlődésükre, mennyi előnye van számukra. Most azonban kicsit magunk felé hajlik a kezünk, és arról is szeretnénk egy pár szót ejteni, hogy nekünk, szülőknek miért jó, hogy gyerekkel megyünk nyaralni. Lehet, hogy mi vagyunk egy kicsit fordítva bekötve, de Babagúznál sokan még mindig gyereknek érezzük magunkat. Azonban ha az ember felnő, főleg, ha még gyereke is lesz, akkor felelősségtudat, kötelességek, tennivalók, intézendő ügyek tömkelege várja. De mi van azokkal a dolgokkal, amiket felnőtt fejjel is szívesen csinálnánk, de ugye az milyen már…

Tehát 10 ok, amiért szerintünk fergeteges buli gyerekkel nyaralni.

1. HOMOKOZÁS

Végre egész nap felhőtlenül lehet homokozni. Senki nem szól ránk, hogy ne menjen tele a cipőnk vagy hogy ne szórjuk egymás szemébe (erre már ott vagyunk ugye mi), de senki nem néz furán, ha a gyerek mellett beülünk mi is egy kis lapáttal kapirgálni. Képzeljük ezt el gyerek nélkül, a panelházak között, otthon a játszótéren. Lehet, hogy hamar kihívná valaki a mentőket. 😊 A legjobb rész pedig még ezután jön. A sarazás! Annyit sarazunk a homokban, amennyit csak akarunk. Annyira leszünk koszosak, amennyire nem szégyelljük, nem utolsó sorban pedig végtelenül boldoggá tesszük ezzel is a gyereket. Akire amúgy az egészet rá lehet kenni. Hogy csupán csak miatta…

2. A FAGYI.

Ki ne szeretne fagyizni? Bizonyára mindannyiunk emlékei között szerepel, amikor gyerekként megyünk a cukiba a szüleinkkel, ott állunk a pult előtt a finomabbnál finomabb fagyikat csodálva, el sem tudjuk dönteni, hogy melyiket szeretnénk, majd reménykedve feltesszük a kérdést: kaphatok két gombócot? A válaszra én már nem is emlékszem, hogy mikortól lehetett, de a sóvárgás része megmaradt. Na most, hogy mi vagyunk a szülők, annyiszor megyünk el egy nap fagyizni, amennyiszer csak akarunk, és annyi gombócot ehetünk, amennyit csak akarunk. Hát nem csodás? Ennek is eljött az ideje!

3. ÚSZÁS

Emlékszem arra is, hogy nyaralni mentünk a Balcsira. Nem volt túl fényes az idő, de egy gyereket ez hol izgat. Már mentünk volna be a vízbe, majd a felnőttek kitalálták, hogy csak akkor mehetünk be, ha legalább 20 ember bent lesz a vízben. Amikor végre bemehettünk és “alig” csak két-három órája voltunk bent, mindig volt valami indok, amiért ki kellett jönni. Ennek kapcsán is eljött a mi időnk! Akkor megyünk be a vízbe, amikor akarunk és addig maradhatunk benne, ameddig csak akarunk. Legyen szó medencéről, tóról, vagy tengerről. Nem mondja már nekünk senki, hogy “Ki kéne jönni, mert már lila a szád.”

4. CSÚSZDA

Nyilván a gyerekeket a legjobb helyekre szeretnénk elvinni. Ahol vízicsúszdák is vannak. Amik természetesen nem mind valók nekik. De ha már kifizettük a jegy árát, csak ki kell őket próbálni. Többször. Meg még többször. A gyerekekre meg vagy felváltva vigyázunk, vagy néha őket is elvisszük a kisebb csúszdákra, hogy ott is csúszkálhassunk még egy kicsit. Akár egész nap.

5. TÁNC

Többé nincs kérdés a tánctudást illetően. Hiszen este, a minidiszkóban az animátorok végig mutogatják, mit kell csinálnod. A gyerekek között meg kinek tűnne fel, ha nem csinálod tökéletesen… 😊 Minden belefér. Végre önfeledten táncolhatsz. Van rá alibid.

6. ALVÁS

Van az a vicces mondás, hogy a gyerekkori büntetéseink a mostani életcélunk. Ilyen például a korán fekvés. Gyerekként mindig sokáig akartunk fent maradni. Most bezzeg a nap végére úgy érezzük, hogy kifacsartak bennünket. Itt a lehetőség. Akkor fekhetünk, amikor akarunk. A gyerekeket ágyba dugjuk, majd mi is simán kihagyhatjuk az esti bulit, megvan rá a magyarázat, hogy korán kell feküdnünk. Hiszen a gyerekek ugye…

7. CIPEKEDÉS

Végre az összes cuccra már speciális hordozóeszközöd van. Nem kell a törölköződet, könyvedet (ja, várj, könyved nincs is, hisz gyerekkel nyaralsz. Ezt a részt felejtsd el.), naptejet, üdítőt, rágcsálnivalókat, meg minden egyebet csak fogsz és behajítasz a babakocsi aljába, közepébe, tetejére, meg gyakorlatilag az összes létező részére. Régen ezt mind cipelted. Mekkora könnyebbség!

8. TETOVÁLÁS

Lehet, hogy már sokszor elgondolkodtál egy tetováláson, csak soha nem merted bevállalni. Itt a lehetőség, hogy próbálkozz. A gyerekek még élvezni is fogják, hogy neked is van. Oké, lehet, hogy nem erre a csillámos verzióra gondoltál, de kezdetnek megteszi.

9. CSIGÁK

Eső után sok a csiga. Mekkora móka volt gyerekként szedegetni őket. Hát most ott folytathatod, ahol gyerekként abbahagytad. Még társad is lesz hozzá. Aki ráadásul nagyon fog is neki örülni.

10. TÁRSASJÁTÉKOK

Előkerülhetnek a régi társasjátékok. Megtaníthatod a gyerekeidnek azokat a játékokat, amikkel te is szerettél játszani. Milyen jó lesz új élményeket szerezni, ráadásul micsoda minőségi idő a gyerekekkel. Most időtök is lesz rá bőven, hisz nyaraltok!

Tetszett a cikk?

Share on facebook
Oszd meg Facebookon
Share on email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

  • +3620 380 9926
  • szia@babaguz.hu
  • 1136 Budapest, Pannónia utca 33.
  • Székhely: 2600 Vác, Damjanich u. 53. 10103056-04666000-01004001

© All rights reserved