6 + 1 tipp hogyan válassz szállást a Tripadvisor segítségével

Hurrá utazunk, méghozzá babával! A kezdeti eufória gyorsan át tud váltani pánikba. Amíg a pároddal kettesben utaztatok, talán rugalmasabban kezeltétek a váratlan helyzeteket, de amióta gyerkőccel keltek útra, kell a kiszámíthatóság és a bizonyosság, hogy a lefoglalt szállás vagy más szolgáltatás legalább 99,99%-ban 😉 meg fog felelni az előzetes elvárásoknak.  Ma már megkerülhetetlen a booking.com, ha szállást foglalnál, de a másik igen fontos platformról, a Tripadvisorról se feledkezz meg, ha választás elé kerülsz!

Hogyan nézd az értékeléseket, hogy valóban a minden szempontból ideális szállást találd meg a családod számára? Hogyan érd el, hogy a foglalásod tényleg a felejthetetlen tartózkodást biztosítsa? Olvasd el a 90.000 értékelésolvasóval rendelkező Tripadvisor szakértő, Duchai Márta tippjeit, hogy ne fuss lyukra és valóban fantasztikus, pihentető, élménydús és stresszmentes legyen a nyaralásotok.

Elöljáróban

A Tripadvisor a világ legnagyobb utazóportálja a rajta található 550 millió értékelésével és havi 460 millió aktív felhasználójával. 29 nyelven elérhető (köztük magyarul is) és a booking.com mellett a legsokoldalúbb támogatást nyújtja az utazási döntés-előkészítésben és a végső döntés meghozatalában. Ha külföldre készültök és nem beszéled az adott nyelvet vagy ha idegen nyelvű értékeléseket is elolvasnád, de nem tudsz pl. lengyelül, akkor sem kell csüggedned, a beépített Google fordítóval egy gombnyomásra már elő is áll az értékelés – magyarul. Nulladik lépésként töltsd le az ingyenes applikációt és már böngészheted a jobbnál jobb szolgáltatókról írt értékeléseket.

De nézzük a konkrét tippeket, hogyan használd a Tripadvisort

OFFLINE

  1. Keresd a baglyot!  – Az már egy nagyon jó jel, ha a szállásadó fent van a Tripadvisoron, legyen az magánszálláshely vagy 5 csillagos szálloda, ma már mindenkinek helye van a portálon. Ha pedig bármikor elhaladsz egy étterem vagy egy szálláshely mellett az utcán, akkor a kihelyezett matrica alapján tudod megállapítani, hogy a hely regisztrált-e a Tripadvisoron vagy sem.

ONLINE

2. Nézd meg, hogy összesen hány buborékra értékelték a szálláshelyet! – Érdemes a 4-en felüli értékekkel rendelkező helyeket előnyben részesíteni, hiszen az algoritmus igen jól lövi be az 1-5-ig terjedő értékelési skálát.  3-as vagy annál rosszabb értékelésű szálláshelyek legtöbbször nem alkalmasak arra, hogy kisgyerekkel felhőtlen nyaralásod lehessen

3. Nézd meg a negatív kommenteket! – Valamiért már eltévedtél erre a profilra, ezért ezen a ponton érdemes megnézni, hogy mi az, amit kifogásoltak az előtted ott járt utazók. Mindig helyezd saját igényeiddel összefüggésbe a leírtakat, ne általánosíts. Egy idős házaspárnak vagy egy egyedül utazó üzletembernek merőben mások az igényei, mint egy kisgyerekkel utazónak. Ha pl. nem bírod a légkondit és a babát sem szeretnéd légkondícionált szobában altatni, akkor talán nem fog annyira megérinteni, hogy mások ezen kiegészítő hiányáról panaszkodtak – hiszen úgysem használtad volna. Lépj tovább!

A régi, 2-3 éves értékelések ne riasszanak el, lehet, hogy idő közben tulajdonosváltás történt és nem indították időben újra a fiókot és nem akarták már veszni hagyni a régi, jó értékeléseiket (a rosszak meghagyása mellett). Ha nem jött elő azóta a friss értékelések között ugyanaz a probléma, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy megoldották, hogy ne legyen panasz.

IDE KÉSZÍTETTEM EGY GIF-ET ERRŐL, ITT ÉRHETŐ EL: http://gickr.com/results3/anim_f5a43687-7398-4cb4-1135-dab41b5b9995.gif

4. Ezután irány a leírások és a képek! – Döntsd el, hogy szimpatikus-e amit látsz, amit olvasol! Ténylegesen elférhet-e ott egy babaágy vagy sem? Be van készítve a vízforraló már a képeken is – ez is egy jó jel! Nézd meg, hogy a tulajdonosok által feltöltött képek mennyire egyeznek az utazók képeivel. Ha komoly az átfedés, jó úton jársz a foglalás felé.

5. Nézd a kiemeléseket!  – Traveller’s Choice díjat (Ez a díj a legmagasabb szintű elismerés a Tripadvisoron, amelyet különböző kategóriákban ítélnek oda minden évben a felső 1%-ba tartozó vállalkozásoknak) vagy a Kiválósági Tanúsítványt csak azok a szolgáltatók kapnak, akiknek a teljesítménye kiemelkedő volt egész évben (tehát nem hype-ról van szó, itt csak a kiegyensúlyozott teljesítmény számít.) Ha ezt az elismerést akár többször is megkapták, akkor biztos lehetsz benne, hogy nyert ügyed van. Az adatlapjuk első képén bal felső sarokban egy kis logó jelzi a kitüntetést.

6. Csekkold az értékelésekre érkezett vezetőségi válaszokat! – A törődés igazán ott mutatkozik meg egy szolgáltató részéről, ha veszi a fáradtságot és minden kapott értékelést megválaszol. Érdemes ezeket a válaszokat is átböngészni és ez alapján mérlegelni újra az értékelésekben leírt élményeket. Nézd meg a leírást!  Milyen stílusban kommunikál a szálláshely tulajdonosa/marketingese az értékelőkkel? Innen már előre tudod, milyen bánásmódban részesülsz majd, ha majd te véleményezed a helyet, illetve a helyszínen is, ha felmerül valami extra kívánságod.

+1 Kérdezz még a foglalásod előtt!  – Már abból is nagyon sokat le lehet szűrni, hogy adnak-e válaszokat, és ha igen, akkor milyeneket az értékelésekre, de ha felteszed a konkrét kérdésedet a szálláshelynek és rövid időn belül érkezik válasz, az az igazi törődés jele. Itt megkérheted a szolgáltatót, hogy ajánljon bababarát szolgáltatásokat a környéken vagy bármilyen olyan témában felveheted vele a foglalásod előtt a kapcsolatot, ami érdekel és befolyásolja a döntésedet. Az adatlapon az értékelések, térkép alatti szekcióban teheted ezt meg.

Még egy utolsó útravaló: Kérlek, ha ő kitette a lelkét azért, hogy felejthetetlen nyaralásotok legyen és valóban elégedett voltál a kapott szolgáltatással, ajándékozd meg a szolgáltatót egy értékeléssel a Tripadvisoron. Ha a Bookingon keresztül foglaltál, akkor ők majd nyaggatnak eleget e-mailben, hogy értékeld a helyet, de a Tripadvisoron is jól fog esni neki, hiszen ez a platform a bizalomépítésről szól, és ha tényleg elégedett voltál, miért ne kürtölnéd világgá, hogy milyen kincsre leltél? J

Jó böngészést és utazás-tervezést kívánok!

Duchai Márta, Tripadvisor specialista

utazóknak: https://www.tripadvisor.co.hu/Profile/Reviewmaniac83

vendéglátó- és szálláshelyeknek, programhelyszíneknek: https://ertekelestuning.hu és https://tripadvisorszeliditok.blog.hu

Tetszett a cikk?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg Facebookon
Megosztás itt: email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

© All rights reserved