A repülőre felvihető babakocsikról bővebben

Régen viszonylag egyszerű volt a kérdés babakocsit illetően. Nem volt ekkora választék, ennyi gyártó, ennyi funkció és elvárás. Mostanra azonban az ember azt sem tudja, hogy melyiket is válassza, mert nagyon könnyű elveszni az információáradatban. Írtunk már korábban az ideális városnéző babakocsikról egy bejegyzést, illetve forgattunk is már egy vlogot a repülőre felvihető babakocsikról. Most tehát nézzük őket írásos formában is. 

Mitől repülőre felvihető egy babakocsi? Hiszen bármilyen babakocsit felvihetünk a repülőre. Még a fapados légitársaságoknál is engedélyezett, méretbeli korlátozás nélkül. Az alapvető különbség azonban az, hogy a repülő melyik részében teszi majd meg az utat. Vannak olyanok, amiket még a kabinba is bevihetünk magunkkal és nem kell sem becsekkolni, sem leadni mielőtt beszállnánk. Ez azért lehet sarkalatos pont, mert onnantól kezdve, hogy a beszállás előtt bármikor le kell adnunk, csak a szerencsén (illetve jórészt a célállomás repterén) múlik, hogy mikor kapjuk vissza. Van, hogy a gépnél visszakapjuk, de van, hogy ugyanúgy a becsekkolt csomagok közé kerül, mint a bőröndök, így állhatunk sorba érte leszállás után (akkor is, ha amúgy bőröndre nem kell várnunk). Amennyiben átszállás is van a történetben, azt is figyelembe kell vegyük, hogy a két gép között valószínű nem kapjuk vissza. Így, az akár több órás várakozást egy esetleg igen nagy méretű reptéren, ahol nagyon nagy hasznát tudnánk venni várakozás közben, kénytelenek leszünk nélküle megoldani. Tehát ha olyan babakocsit választunk, amit a fedélzetre is magunkkal vihetünk, ezeket mind kiküszöböljük. Nem kell várnunk arra, hogy visszakapjuk, átszállás során pedig a reptéren igen nagy hasznát vehetjük. Azonban ezekkel a kocsikkal kapcsolatban is tanácsoljuk, hogy közvetlen mielőtt a gépre szállnánk, tegyük be őket a saját táskájukba, vagy egy kis méretű táskába, hogy egészen biztosan fel tudjuk vinni magunkkal. Volt róla tapasztalat, hogy hiába volt kabin méretűre csukható, a személyzet ragaszkodott hozzá, hogy a poggyásztérbe kerüljön, mivel nekik nem volt különbség babakocsi és babakocsi között.

Nézzük tehát, hogy pontosan melyik babakocsik jöhetnek szóba. A legdrágábbtól indulok a legolcsóbbig, ami jellemzően a minőséget is tükrözi majd, talán egy kivételével, ahol a minőséggel nincs gond, inkább a design kapott kisebb hangsúlyt.

Babyzen yoyo

Súlya: 6,2 kg

Mérete összecsukva: 52x44x18cm

Terhelhetőség: maximum 18kg

6 hónapos kortól ajánlott, de kiegészítőkkel már újszülött kortól használható

Huzata levehető, mosható

Ára: 137.000

A legdivatosabb babakocsi a felsoroltak közül. Remek választás városnéző utazásokhoz.  Extra kicsire csukható, könnyen kezelhető babakocsi. Háttámlája dönthető, a napellenző kupola állítható, kényelmes tároló kosár található az ülés alatt. Könnyen tisztítható, az ülés komfortos a gyerekek számára, 5 pontos biztonsági övvel van ellátva. A babakocsi egy kézzel irányítható, kis helyen könnyen fordul, és rendkívül egyszerű összecsukni és kinyitni.

Mountain buggy nano

Súlya: 6kg

Mérete összecsukva 54x31x51cm

Terhelhetőség maximum 20kg

Huzata levehető, mosható

6 hónapos kortól ajánlott, de kiegészítőkkel már újszülött kortól használható

Ára: 89.990 Ft

Dönthető háttámlája van, nagy kupolával rendelkezik és alul is elég jó méretű a tárolórekesz. Egy kézzel irányítható, még akkor is, amikor 15-20 kg-s gyerek ül benne. 4 tömör, bolygósítható kerekének köszönhetően könnyen irányítható, fordulékony, kis helyen elfér. Rendkívül kicsire összecsukható, extra könnyű babakocsi. 6 hónapos kortól ajánlott, akár 3-4 éves korig. Viszonylag nagy napellenzővel rendelkezik, a háttámla dönthető. 

Cam Cubo

Súlya: 6,8 kg

Mérete összecsukva: 26,5x45x54cm

6 hónapos kortól 3 éves korig ajánlott, de kiegészítőkkel már újszülött kortól is használható

Huzata levehető, mosható

Ára 59.990 Ft

Praktikus, ez is könnyen irányítható, és könnyen összecsukható. Gyárilag jár hozzá esővédő és szúnyogháló is. Alul tárólórekesze van, az ülésre pedig rátehető egy kis kapaszkodó, amit tetszés szerint vihetünk magunkkal, vagy hagyhatunk otthon. Remek utazó babakocsi. Kis súlyú, könnyen kezelhető, kis méretű babakocsi. Szinte vizszintesig dönthető, így nagyon kényelmes alvást biztosít kis utasának.  Az ülése tágas, így nagyobb gyerekek is jól elférnek benne.

GB pockit

Súlya: 4,3 kg

Mérete összecsukva: 30x18x35cm

Terhelhetőség maximum 17kg

6 hónapos kortól ajánlott

Huzata levehető, mosható

Ára 59.990 Ft

2014-ben elnyerte a legkisebbre csukható babakocsi címet. Rendelhető dönthető, illetve nem dönthető háttámlával, illetve a kupola is két méretben vásárolható hozzá. A tolókar két részből áll, ami tud nehézkes lenni, ha tele van az egyik kezünk és csak a másikkal szeretnénk irányítani.

Quinny yezz air

Súlya: 5 kg

Mérete összecsukva: 68,5x27x23,5cm

Terhelhetőség maximum 15 kg

6 hónapos kortól

Huzata levehető, mosható

Ára: 53.990 Ft

Nem fér bele a klasszikus ’repülőre felvihető ’ kategóriába, azonban személyes tapasztalat, hogy mégis megengedik a lábtérben, hiszen ez is nagyon kicsire csukódik. Könnyen irányítható, az ülőrész anyaga rendkívül jól szellőzik, ami a nyári melegben igen kényelmes lehet a gyereknek, hogy nem izzad annyira bele. Egyetlen hátránya a többi kocsival szemben, hogy nem dönthető a háttámlája.

Fuxtec buggy

Súlya: 4,9 kg

Mérete összecsukva 64x28x31cm

Terhelhetősége 15kg

6 hónapos kortól ajánlott

Ára 49.900 Ft

Német minőség, megbízható, de inkább praktikus, mint design-os. A fuxtec márkának ismertebb termékei a strandkocsik, amik szintén fontos kiegészítői lehetnek az utazásnak. Könnyen irányítható, egy gombnyomásra kicsire csukódik, van tárolórekesze alul. Dönthető a háttámlája.

Babytime Babakocsi

súlya 5,8 kg

összecsukva 18x44x52 cm

6 hótól használható

Ára 40.000 Ft

Dönthető a háttámlája, gyárilag jár hozzá szúnyogháló és esővédő. A kereke nem olyan megbízható. A yoyo koppintása, de érezhető az árbeli különbség. Könnyen irányítható, könnyen összecsukható. Van tárolókosara. 4 tömör kerékkel rendelkező babakocsi. Bolygósítható kerekeinek köszönhetően könnyen irányítható, fordulékony, kis helyen elfér. Rendkívül kicsire összecsukható, extra könnyű babakocsi. 6 hónapos kortól ajánlott, akár 3-4 éves korig. Viszonylag nagy napellenzővel rendelkezik, a háttámla dönthető. 

Tetszett a cikk?

Share on facebook
Oszd meg Facebookon
Share on email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

  • +3620 380 9926
  • szia@babaguz.hu
  • 1136 Budapest, Pannónia utca 33.
  • Székhely: 2600 Vác, Damjanich u. 53. 10103056-04666000-01004001

© All rights reserved