Budapest gyerekkel: Millenáris játszótér

Új játszótere van Budapestnek: teszteltük a II. kerületében, a Millenáris Parkban, a Kis Rókus utca-Fény utca találkozásánál található nagy méretű, városi játszóteret melyet az 5-14 éves korosztálynak ajánlanak. Aktív gyerekek szülei, mászóbajnokok, energiabombák figyelem: ezt az akadálypályát nagyon fogjátok szeretni!

A játszótér színes origami-formát idéző burkolattal készült: narancssárga-barna-földszínekkel jelölik az egyiket, kék és világoskék árnyalattal a másik részét. Első ránézésre egy sűrű kötélrengetegnek tűnik, valójában egy nagyon izgalmas akadálypálya: lehet fölfelé mászni, pallón vagy kishídon gyalogolni, de a nyugisabb gyerekek a függőágyban is hintázhatnak. Ami nekünk a legjobban tetszett, hogy a tereprendezés nem csak a játszótérre, hanem annak környezetére is vonatkozott: az egyik oldalon, a Millenáris park Táncszínház felőli részén igényes, nagy zöld gyepen lehet piknikezni, heverészni, szaladgálni, a másik oldalon a Millipop szép téglaépülete mellett virágokat telepítettek.

Juhász Norbert TSPC

Ahogy a tervezők oldalán olvasható:

„A 850 négyzetméteres játszótéren két korcsoport négy területi egységen talál játéklehetőséget. Az oszloperdőben változatos kihívásokat nyújtó kötélpályán lehet haladni, de kiemelt szempont volt a szabad játék lehetősége is. A játszótér egyedi jellegét adja a vertikális irányultság: kifejezett cél volt, hogy az oldalra- és előrehaladás mellett a fölfelé- és lefelé irányuló mozgásra is késztesse a játszóteret használó gyerekeket.” (www.tspc.hu)

Ha elkészül a Millenárison a nagy pihenőpark, az egész terület szuper lesz, ez már kicsiben is látszik. Most gyerekkel egyelőre az építési terület környékén fellelhető nagyszámú markolók és hatalmas munkagépek lehetnek szórakoztatóak, de a Millenáris Parkban így is tudtok egy nagyot szaladgálni, a közelben van egy csomó klassz kávézó, a Millipopban Ringató foglalkozás vagy játszóházi élmény vár titeket.

Néhány infó:

A terület külön megvilágítást kapott, a játszótér közelében ivókútnál frissülhetnek fel a családok.

Az árnyékolást a terület egy részén napvitorlák biztosítják majd, ez nyáron elég jól jöhet.  

Az első hírek szerint a Millenárison kiépül majd a vizesblokk és lesz wc és pelenkázó is, ez egyelőre nem nyitott meg. (A G épületben)

Tetszett a cikk?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg Facebookon
Megosztás itt: email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

© All rights reserved