Ha a fél háztartást elvinnéd a gyereknek, de csak egy bőröndnyi helyed van

Be kell valljam, hogy a gyerekes utazások nagyon nagy mértékben megváltoztak az utóbbi években, a szülők javára. Míg régen nem sok választási lehetőség volt, mostanra a nehézséget azt jelenti, hogy az ember mindenben döntsön. Az utazás módját illetően régen igencsak korlátozva voltak a lehetőségeink. Az emberek többsége vonattal utazott nyaralni, ha szerencsésebbek voltak, akkor volt autó. Elevenen él bennem, amikor nagynénémék hat gyerekükkel a wartburg kombival indultak nyaralni a Tiszára, vagy amikor másik nagynénémék öt gyerekükkel egy zastawa-val vágtak neki a balatoni nyaralásnak, hetük cuccával. Ilyenkor azért rájön az ember, hogy már csak a kényelem terén is milyen hihetetlenül más helyzetben vagyunk. Kényelmesen beszállunk a hét személyes autóba hatan, vagy felülünk a repülőre, mert már teljesen kifizethetővé vált a légi utazás is. Azonban ezekkel a könnyítésekkel együtt azért lássuk be az igények is nőttek, így a felpakolt cuccok mennyisége is. Nézzük tehát, hogy mik azok a cuccok, amik valóban kellenek, de van rájuk okosabb megoldás, vagy mik azok, amiket esetleg kikerülhetünk.

Babakocsi

Többször foglalkoztunk már vele, de nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy egy babakocsi elengedhetetlen része az utazásnak, akár még 4-5 éves gyerekekkel is, akik a hétköznapokban már régen kinőttek abból, hogy tologassuk őket. Egy nyaralás során felborul sok minden, ezért jó, ha van arra lehetőség, hogy a nap közepén is tudjon egyet aludni, vagy ha elfárad a sétában, ne kelljen visszatérnünk a szállodába, hanem folytathassuk a kirándulást, városnézést, vagy múzeumjárást.

Babakocsija szinte mindenkinek van. Sokszor okoz gondot már vásárlásnál is a méret, hiszen vannak egészen nagy darabok, illetve vannak egészen kicsi csomagtartóval rendelkező autók. Amikor azonban nyaralni megyünk, kardinális kérdés, hogy a sok csomag mellé hogy fog beférni még a babakocsi is, vagy ha repülővel megyünk, hogy fogunk közlekedni vele, hogy visszük fel a repülőre, épségben kapjuk-e vissza. Illetve ott van az a helyzet, amikor már nincs is babakocsink, de az utazásra mégis szükségünk lenne rá. Szerencsére már elég sok gyártó gondolt ezekre a problémákra, így válogathatunk a direkt utazásra tervezett babakocsik közül. Hogy nekünk melyik lesz a legjobb választás, talán segít majd eldönteni az a videó, amit ebben a témában forgattunk.

Utazóágy

Travel Cot

A másik talán legfontosabb eszköz, amire biztosan szükségünk lesz, az egy ágy. Sok szállodában kérésre elérhető a kiságy, de azok sokszor kompromisszummal járnak, illetve nagyon sok helyen nem is elérhetőek. Akár autóval vágunk neki az utazásnak, akár repülővel, nagyon fontos kérdés, hogy mekkora helyet foglal az utazóágyunk, illetve hogy mennyire nehéz. Erre találtunk egy tökéletes megoldást, ez pedig a phil&teds cég traveller elnevezésű, ultrakompakt ágya. Nem csak sokkal kisebb helyet foglal, mint a hagyományos utazóágyak, de mindössze 2,8kg, így semmilyen szinten nem okoz gondot, hogy magunkkal vigyük. Innovatív megoldásának köszönhetően nagyon sokoldalúan használható kis kuckó lesz ez, amiben az otthontól távol is otthonosan érezheti magát gyermekünk.

Etetőszék

Sokan ragaszkodnak saját etetőszékhez az utazások során. Ennek több oka is lehet. Esetleg a gyereknek nem mindegy, hogy milyen etetőszékben ül, mert valamelyiket szereti, valamelyikben pedig nem hajlandó megülni. Aztán ott a tisztaság kérdése. Nem szívesen adunk a gyerek elé ételt egy olyan etetőszékben, aminek a tisztaságával nem vagyunk maximálisan megelégedve. Sokan ezért inkább cipelik magukkal a saját etetőszéket, ami azért lássuk be, nem mindig a legkevesebb helyet foglaló darab. Persze ez érthető, hiszen amikor az ember etetőszéket választ, mindenképpen szempont a kényelem, a design, mert igazából a hétköznapokra veszi, nem az utazásra. Ha meg már van egy a hétköznapokra, akkor minek venne még egyet az ember, ugye. Ne is vegyen, mikor kibérelheti, élvezheti, majd visszaadhatja. Amit mi a legpraktikusabbnak találunk, az az asztalra szerelhető phil&teds lobster elnevezésű etetőszéke, vagy az easy lunch, amiket viszont műanyag asztalra, vagy üveglappal ellátott asztalra nem fogunk tudni felrakni. Erre az esetre ott a pop&sit kompakt kis szék, ami bármilyen felnőtt székre biztonságosan rögzíthető, de önmagában is tökéletesen használható, akár a strandon, vagy az erdő közepén is.

Kiskád

baby tub

Hatalmas helyet foglal. Miért is vinnénk el? De mi lesz, ha a szállodában csak zuhany van, és valahol meg kellene fürdetni azt a gyereket? Viszont nem fér be. Akkor most mi legyen? Szerencsére a stokke gondolt erre a problémára, így megalkotta az összecsukható kiskádat. Lapra csukható, így nagyon kis helyen elfér, akár a csomagtartó, vagy a bőrönd aljában, tehát nem kell aggódnunk amiatt, hogy nem lesz majd hol megfürdetni a lurkót egy porban fetrengős nap után.

Orrszívó

Van az a korosztály, aki mellett nem indul az ember lánya sehova egy orrszívó-porszívó szett nélkül. Nyilván, a szett nem foglal semmi helyet. A probléma ott kezdődik, amikor a porszívót is vinni kell, mert mi lesz, ha ott nem lesz, vagy nem lesz jó, vagy nem is lesz… Egy olyan gyereknél, akinél gyakoriak a felsőlégúti megbetegedések, ez igen égető kérdés tud lenni. Van nekem egy igen kedves ismerősöm, aki két nyaralásból is porszívóval a bőröndben repült haza a nyaralás végén, hiszen a gyerek nyilván a nyaraláson lett náthás, és nyilván meg kellett oldani a helyzetet. Ha meg már megvette, egyértelműen nem fogja otthagyni. Ez is zseniális megoldás, de azért egyrészt nem feltétlen szeretnénk porszívókat halmozni, másrészt pakolózseni volt, hogy a bőröndben sikerült neki helyet szorítani, miközben én hazafelé mindig azt érzem, hogy összementek a bőröndök, és kevesebb cucc fér beléjük, mint odafele.

Ezekre a helyzetekre találta ki a nosiboo azt a remek kis szerkezetet, ami önmagában tudja a porszívót és az orrszívót helyettesíteni. A hétköznapokban én továbbra is ez utóbbira szavazok, de utazáshoz tökéletes választás az elektromos, kompakt orrszívó. Akár csak elővigyázatosságból is. Vagy babonából. Hiszen, ha fel vagyok készülve, tuti nem történik meg. Csak hogy Murphy is kapjon némi szerepet a történetben.

Összegzésül azt hiszem, elmondhatjuk, hogy van megoldás nagyjából minden helyzetre, és a meglátásunk, miszerint kisgyerekkel is bátran vágjatok neki az utazásnak, továbbra is helytálló. Tájékozódjatok, készüljetek fel, szerezzétek be a szükséges dolgokat, aztán vágjatok neki, és élvezzetek minden percet!

Tetszett a cikk?

Share on facebook
Oszd meg Facebookon
Share on email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

  • +3620 380 9926
  • szia@babaguz.hu
  • 1052 Budapest Károly körút 16. földszint
  • Székhely: 2600 Vác, Damjanich u. 53. 10103056-04666000-01004001

Kövess minket

© All rights reserved