Hogyan vegyünk meg a számunkra legmegfelelőbb babakocsit?

Az édesanyákra jellemző, leginkább első gyermek születésekor, hogy amint megtudják, hogy babát várnak, máris keresgélik a szebbnél szebb babaholmikat. Elkezdik megtervezni a gyerekszobát, megvesszük az első babaruhákat, kis cipőket és szilikon rágókát. Az apróságok vásárlásánál talán könnyebb a döntés, de mi a helyzet a babakocsikkal? Most Nyári Fruzsi babakocsi-szakértő segíti néhány tippel a megfelelő babakocsi megtalálását.

Ami biztos: egy jó babakocsira szükség lesz

A legnagyobb kiadások közé tartozik a baba születésénél a babakocsi beszerzése, ráadásul talán ebből van a legnagyobb kínálat, így nehéz eldönteni melyik az igazi számunkra. A Flora MiniWash- babakocsi mosodában 180 babakocsit kitisztása során összesen 10 darab egyforma babakocsival találkoztunk, így biztosan állíthatjuk, hogy tengernyi babakocsi van a piacon. Két tényező fontos a babakocsinál: a baba kényelme és biztonsága és az anyuka komfortérzete, hiszen ő az, aki a legtöbbet fogja majd használni a járgányt.

Kezdésnek válasszunk 3 in 1 babakocsit

Szinte egészen biztos, hogy „nem úszhatjuk meg”, hogy legyen egy 3 in 1 babakocsink, hiszen az első félévben mózeskosárban tölti babakocsiban sétálós idejét a baba és az autós hordozóra is szükség van a mindennapokban. Miért is írom azt, hogy nem úszhatjuk meg? Mert 7 éves babakocsi kölcsönzői tapasztalatunk az mutatja, hogy az esetek 70 százalékában a mózes után a családok váltani akarnak mert bonyolultnak és nehézkesnek érzik ezeket a babakocsikat. Egy kisebb, könnyebb sportbabakocsira vágynak, amely könnyen kezelhető és egy gyors mozdulattal összecsukható. A 3 in 1 babakocsik általában nagyobb helyet foglalnak a csomagtartóban, nehezebben és körülményesebben kezelhetőek mint kisebb sportbabakocsi társaik. 

Ahány család, annyiféle igény

Sok-sok család jön be hozzánk a babakocsi-mosodába, vagy a kölcsönzőbe úgy, hogy azt mondják, 3-6 babakocsi is van már otthon és még mindig nem találták meg az igazit. Miért lehet ez? Mert minden babakocsinak megvan a maga legerősebb funkciója és rengeteg egyéni igénye is van a szülőknek. 

180 cm magas az apuka és 150 centiméter az anyuka? Állítható tolókaros kell.

Kicsi a lift vagy az előszobában kell tárolni a babakocsit? Minél kisebb méretű babakocsira lesz szükség. 

Erdő szélén laktok, vidéken, ahol rosszak az utak? Nagy, felfújható kerekű futó babakocsi lehet ideális.

Kétlakiak vagytok és rengeteget repültök ezért szempont, hogy repülőre felvihető legyen? Kabinméretű babakocsi az ideális választás.

Próbáljátok ki egy hétvégére, mielőtt megveszitek

A családokat szeretné segíteni a megfelelő babakocsi megtalálásában a Babagúz, babakocsi-kóstoló szolgáltatásával. Saját, élő tapasztalatot szerezhettek egy hétvégre a számotokra szimpatikus babakocsival, így kiderül, hogy megfelelő-e a tolókar magasság apának és anyukának is, hogy befér-e a liftbe vagy csomagtartóba, hogy megfelelő-e azon a terepen használat közben, ahol a legtöbbet fogjátok gurítani. A kiválasztott babakocsit a Babagúz üzletében péntek délután át tudjátok venni és egész hétvégén használhatjátok, majd hétfőn mikor visszaviszitek, el tudjátok dönteni, hogy szeretnétek-e egy sajátot rendelni, így a végösszegből a babakocsi-kóstoló árát levonjuk.

Fontos szempontok, amiket gondoljatok végig a babakocsi kiválasztásánál:

Milyen összeget szántok a babakocsira?

Milyen terepen fogjátok használni?

Hol fogjátok tárolni?

Milyen terepen fogjátok a legtöbbet gurítani?

Van-e extra igény?

Eltérő nemű kistesó születése esetén szeretnétek komplett huzatot cserélni?

Használható legyen újszülött kortól?

Könnyen tisztítható legyen?

Ha ezeket alaposan végig gondoljátok, könnyebben meg fogjátok találni a számotokra megfelelő babakocsit. Forduljatok a Babagúzhoz bizalommal és éljetek a babakocsi-kóstoló lehetőségével!

Ha megvan az igazi, szeresd jól

Ahhoz, hogy babakocsitok hosszú életű, értékálló és jó állapotú, majd használat után tovább adható legyen, rendkívül fontos a rendszeres karbantartás, ápolás és évente 2-3 igazán nagy takarítás. Ebben segítségetekre van a professzionális babakocsi mosoda a Flora Miniwash.

Tetszett a cikk?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg Facebookon
Megosztás itt: email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

© All rights reserved