Top 3 + 1 napvédő termék gyártó

Van nekem egy nagyon kedves ismerősöm, Vida Emese Anna, aki  ’A T&E patikád’ gyógyszerészeként segített nekem körbejárni a témát alaposabban. Személyes és szakmai tapasztalatait alapul véve igen átfogó képet adott azokról a termékekről, amiket ő szívesen ajánl napvédelemmel kapcsolatban.

Amikben ő is alátámasztotta az előző részben leírtakat, hogy még ha az van írva egy napvédő termékre, hogy vízálló, akkor is használjuk újra rendszeres időközönként, főleg a napnak folyamatosan kitett testrészeinket (fej, váll, karok). A másik dolog, amit kiemelt, hogy mindenképp érdemes a gyerekeket is és magunkat is fél órával azelőtt bekenni, hogy kimennénk a napra, így van ideje felszívódni a krémnek a maximális védelem érdekében. Szintén egyet értett abban, hogy a napozás utáni termékek is nagyon fontosak, hiszen a bőr regenerálódását nagyban elősegítik.

Elmondta nekem azt is, hogy mi a különbség a fizikai és a kémiai szűrős naptejek között. A fizikai szűrősek lényegében a napsugarakat nem elnyelik, mint a kémiai szűrősek, hanem visszaverik, mintha kis napernyőket tartanánk a bőrünk fölött. A fizikai szűrősök fő előnye, hogy nem irritálnak és biztonságosak.

Számomra teljesen meglepő információ volt, hogy hány féle bőrtípusra létezik külön naptej. Van napallergiásoknak, zsíros, pattanásos bőrű tinédzsereknek, kipirosodásra hajlamos bőrűeknek, foltosodásra hajlamos bőrű kismamáknak, de még szőrös testű apukáknak is létezik száraz olaj. Vannak 30, illetve 50 faktoros színezett krémek is, amik elfedik a rozaceát, vagy a szeplőt, így kiegyenlítik a bőrt.

Vannak olyan termékek, úgynevezett stiftek, amiket kimondottan anyajegyekre, vagy hegekre tudunk alkalmazni. Az Uriage ebből is gyárt fizikai szűrőset.

Ő három konkrét márkát emelt ki, amiket jó szívvel ajánl családoknak, főleg, ahol kisgyerekek is vannak, ezek a következők:

Uriage

La Roche Posay

Eucerin

+1 a természetesség híveinek: Apivita termékcsalád.

Natur kozmetikumokat árulnak, mindenféle napérlelte finomság van bennük Görögországból. Nagyszerű csomagjaik is vannak bevezető áron, amiben össze van csomagolva a fényvédő krém napozás utáni ápolóval, kis méretben, amit akár repülőútra is fel lehet vinni.

Ezen kívül még szót ejtett a Vichy termékeiről is, amiket szintén jónak tart, de csak ’jó’ bőrű családoknak ajánlja, ahol mindenki bőre problémamentes.

Az említett márkákon belül teljesen egyéni, hogy kinek mi válik be, ugyanakkor kiemelte, hogy 1 év alatti babáknak a legjobb a Mineral, ami csak fizikai szűrős, így a baba bőrének legkedvezőbb. Ilyen terméke van a már említett Uriage-nak is, de a Bioderma Mineral terméke is nagyon jó, ráadásul egyedülálló Kid tej spray formában is kapható, aminek hatalmas előnye, hogy az izgő-mozgó gyereket is le tudjuk vele kenni tökéletesen, hiszen kék színének köszönhetően ragyogóan látszik, mi maradt még ki.

A napvédő szerekről elmondható, hogy általánosságban felbontás után fél-1 évig őrzik meg a szavatosságukat. Ugyanakkor a spray kivitelben árult termékek jók lehetnek ez után is, hiszen nincsenek fizikálisan felbontva, a termék nem érintkezik közvetlen a levegővel. Az 1 év lejárta után is hatnak még valamennyire, de a hatékonyságuk nagy mértékben csökken, így ne ezen akarjunk spórolni, legyen annyira fontos a bőrünk, hogy új naptejjel kezdjük a szezont. (Ha esetleg szezon végén kell újra vásárolnunk, elgondolkozhatunk a nagyobb kiszerelésben is, hiszen akkor a következő évben is használhatjuk majd még).

Számomra nagyon vicces, ugyanakkor roppant praktikus információ volt, hogy az Eucerin gyárt olyan napvédő spray-t is, ami fejjel lefelé is működik, így nem kell senkire várnunk, saját magunk is tökéletesen be tudjuk kenni az egész testünket.

Egyes gyógyszertárakban elvileg van lehetőség napvédő krémek kevertetésére, ezek ugyanúgy fizikai szűrősek, de mivel az egyik fő összetevője (a titánium-dioxid) csak nagyon drágán elérhető, ezért nem igazán hozzáférhető.

Bízunk benne, hogy sikerült teljes képet adni a napvédelemről, így mindenki bőre biztonságban lesz majd a napon töltött órák során.

Tetszett a cikk?

Share on facebook
Oszd meg Facebookon
Share on email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

  • +3620 380 9926
  • szia@babaguz.hu
  • 1136 Budapest, Pannónia utca 33.
  • Székhely: 2600 Vác, Damjanich u. 53. 10103056-04666000-01004001

© All rights reserved