Piczinke Póniudvar

Budapest gyerekkel: Piczinke póniudvar

Sokszor felmerül az igény, hogy Budapesten olyan helyet keressenek a családok, ahol vidéki hangulatban, állatok között, őket megérintve, megismerve, szabadon szaladgálva tölthet pár órát a gyerekek. Erre a tökéletes helyszín a Normafától rövid sétára található igazi családi kedvenc, a Piczinke Póniudvar.

A Póniudvar egyik része egy kellemes léptékű, barátságos állatsimogató: pónikat lehet nézni és gondozni, kecskéket és nyuszikat megfigyelni. Az állatok mellett mindig áll egy gondozó, de amúgy szabadon lehet velük ismerkedni, amikor szükséges, akkor kedvesen elmondják a gyerekeknek, hogy hogyan érdemes hozzányúlni egy állathoz vagy melyik az, amelyik nem szereti, ha például felemelik. Az állatkertekkel szemben ez egy igazi lelassulós hely, ahol teljesen rendben van, ha a másfél éves gyereked egy nyuszi mellett guggol és nézelődik – senki nem fogja sürgetni.

A Póniudvar egyik legklasszabb része egy természetes játszótér, ahol fa konyha elemeken helyeztek el rengeteg nagymama lábosát, szitát, konyhai szűrőket, krumplinyomót, bögréket. Mind igazi falusi pöttyös bögrés hangulatot áraszt, ezekkel lehet főzőcskézni, pakolni, homokot vagy sarat öntögetni, vagy egyszerűen fedőket próbálgatni. Aki szereti az egyszerű helyeket, ahol a gyermek fantáziájára van bízva a játék, örömmel látja majd az itt kialakított teret.

Piczinke Póniudvar

Az Udvar szervezői sokszor készülnek aktuális programokkal, ilyen volt legutóbb például a szüreti mulatság, ahol a szüreti életbe kóstolhattak bele a gyerekek. Van lehetőség pónilovaglásra is és nagy területen lehet szaladgálni, színes szalagok között bújócskázni, szalmába ugrani vagy építeni. Ha ennél kicsit aktívabb, több ingerhez szokott gyerekkel érkezünk, ők gokartozhatnak vagy kipróbálhatnak többféle járművet, de ez sem zavaró.

A belépőjegy nem kifejezetten olcsó, de egy bő félnapos programot ad és egy Normafánál megtett sétával együtt szuper hétvégi program! Ősztől hétfőn és kedden zárva vannak, az elmúlt években a Póniudvart a Mikulás bezárta és a húsvéti nyúl kinyitotta, azaz télen végig zárva tartottak. A helyszínen lehetőség van szülinapi zsúrt tartani, üzemel büfé is és terápiás célú állatsimogatást vagy lovagoltatást is vállalnak. Ajánljuk minden családnak, aki Budapesten lassú, kedves programot keres kisgyerekkel és élvezni szeretné a friss levegőt!

Cím: Konkoly Thege Miklós Út 20., Budapest

Tetszett a cikk?

Share on facebook
Oszd meg Facebookon
Share on email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

  • +3620 380 9926
  • szia@babaguz.hu
  • 1136 Budapest, Pannónia utca 33.
  • Székhely: 2600 Vác, Damjanich u. 53. 10103056-04666000-01004001

© All rights reserved