Törökbálinti Almáskert

Budapest gyerekkel: Törökbálinti Almáskert

Klassz szempont a gyerekprogramok választásánál a szezonalitásra figyelni: minél korábban kezdjük el évszaknak megfelelő eseményekkel feltölteni a családi naptárt, annál korábban rögzül a gyerekünk tudatában az évszakokhoz kapcsolódó rengeteg szín, íz, illat, élmény. Ősszel nem tudunk jobb programot az almaszedésnél: szabad levegőn, mozgással, a téli kamrát feltöltve dolgozhat együtt a család egy fontos feladaton: a kosarak megtöltésén.

Idén a legszebb helyszín ehhez szerintünk a törökbálinti Doma Farm, más néven Törökbálinti Almáskert, ahol gyönyörű zöld környezetben tölthetjük meg a kosarainkat. A Budapesttől mindössze 15 km-re található farmon egyébként az almaszedés nagyon jól szervezetten történik: a Facebook oldalukon olvasható, hogy hogyan és mennyit szedhetünk, folyamatosan frissítik az információt, hogy melyik almájuk érett a hétvégén és hogyan készüljünk.

Programot is találunk itt, de amolyan slow módra: állatsimogató és kóstoló várja a családokat. Tíz hektáron terem az alma az Almáskertben és szuper program idelátogatni mindenkinek, aki szeretné megmutatni a gyermekének, hogy az alma nem a szupermarketek polcain érik.

Felnőttenként 10 kiló alma a szedési minimum, ezt 220 Ft/kiló áron lehet megvásárolni. A helyszín érthető okokból nem kutyabarát: az állatsimogató és a környéken lakó őzek sem annyira bátrak, hogy új ismerősökkel gazdagodjanak. Az Almáskertbe saját szedőedényekkel érdemes érkezni, ezt a program elején lemérik. Mi már érezzük az őszi almás sütemény illatát!

Tetszett a cikk?

Share on facebook
Oszd meg Facebookon
Share on email
Küldd tovább emailben

Írd meg véleményed

Bérelni menő!

Yoyo repülőgépre felvihető babakocsi bérlés

Tengerparti és balatoni nyaralások nélkülözhetetlen eszköze a strandkocsi!

Tavasztól-őszig a bringások kedvence a kerékpár utánfutó!

Iratkozz fel, hogy értesülj legújabb bérelhető termékeinkről!

Kapcsolat

  • +3620 380 9926
  • szia@babaguz.hu
  • 1136 Budapest, Pannónia utca 33.
  • Székhely: 2600 Vác, Damjanich u. 53. 10103056-04666000-01004001

© All rights reserved